Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Октябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2014 » Октябрь » 16 » Чергові порушення прав громадян інспекторами Томаківського ВДАІ
    15:13
    Чергові порушення прав громадян інспекторами Томаківського ВДАІ

    13 жовтня 2014 року, зупинившись о 07.40 годин по власним справам напроти будівлі кафе «Мельница» (що знаходиться в одній будівлі перед магазином «Торжок») Томаківського району Дніпропетровської області (перед перехрестями вулиць Шевченко, Пушкіна та провулок Пушкіна), приблизно через 5-7 хвилин до мене звернувся працівник відділення Державної автомобільної інспекції з обслуговування Томаківського району ГУМВС в Дніпропетровській області старший лейтенант міліції Фоменко Віктор Миколайович (далі по тексту – працівник міліції), який за 30-40 метрів від мого автомобіля (на перехресті вулиць Шевченко, Пушкіна та провулок Пушкіна) здійснював нагляд за дорожнім рухом.

    Працівник міліції, відхилившись від несення служби, всупереч статті 19 Конституції України, статтей 3 та 5 Закону України «Про міліцію», пункту 17.2 глави 17 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 27.03.2009 №111 «Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС» та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26 червня 2009 року за №576/16592 (із змінами та доповненнями), Правилам поведінки та професійної етики осіб рядового та начальницького складу органів внутрішніх справ України, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 22.02.2012 №155 «Про затвердження Правил поведінки та професійної етики осіб рядового та начальницького складу органів внутрішніх справ України» та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 квітня 2012 року за №628/20941, запитав мене чому я тут зупинився. Під час звернення до мене працівник міліції почав службове спілкування без привітання, назвав своє прізвище та звання лише на мою усну вимогу  пред'явити службове посвідчення та представитись, дозволяв собі звертатися до мене на «ти», використовував погрозливі жести, допускав при спілкуванні надмірний тон, грубість, неввічливе викладення зауважень, образливі вирази та погрози. Так, працівник міліції поцікавився чому я зупинився саме тут; чому в мене в автомобілі знаходиться відео реєстратор та направлений в бік роботи їхнього екіпажу, пригрозивши із застосуванням нецензурної лайки здійснити відео фіксацію мого автомобіля разом зі мною; вимагав пред’явити документи на автомобіль та безпідставно від’їхати від місця моєї зупинки, не зазначивши для цього законних підстав (чим порушив гарантовану статтею 33 Конституції України мою свободу на пересування).

    При подальшому моєму спілкуванні з працівником міліції з боку останнього допускалися коментарі, які не стосувалися виконання службових обов'язків.

    Після завершення розмови, працівник міліції повернувся до виконання своїх прямих обов’язків.

    З метою реалізації статті 40 Конституції України, Закону України «Про звернення громадян», та припинення незаконних звинувачень та дій даним працівником міліції стосовно громадян, близько 08.20 годин 13.10.2014 я особисто звернувся з усною скаргою до керівника даного працівника міліції – Кремена Володимира Олександровича. Після того як я виклав суть свого звернення, останній запросив працівника міліції та вислухав його пояснення, за результатами чого провів з ним профілактичну бесіду.

    За результатами розгляду моєї скарги я подякував за співпрацю Кремена Володимиру Олександровичу, та був задоволений об’єктивністю і оперативністю розгляду мого звернення.

    Однак після цього візиту працівник міліції Фоменко В.М. продовжив тиск на мене: він безпосередньо телефонував моєму батькові (який є приватним підприємцем), і наголосив щоб надалі я більше не звертався з подібними скаргами на адресу працівника міліції до його керівництва. Вважаю що такими діями працівник міліції мені продовжує погрожувати, використовуючи своє службове становище, що є порушенням вимог статтей 6, 13, 16, 18 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

    У зв`язку з неконтрольованістю ситуації на місцевому рівні, 14 жовтня 2014 року я вже повторно звернувся (надіслав письмові скарги) до Відділення ДАІ з обслуговування Томаківського району ГУМВС в Дніпропетровській області, та для недопущення у подальшому таких проступків до Прокуратури Дніпропетровської області й ГУМВС України в Дніпропетровській області. У своїх скаргах я прошу надати критичну оцінку діям Фоменко В.М. та провести перевірку його відповідності займаній посаді; вжити заходи щодо припинення чинення тиску працівником міліції Фоменко В.М. на мене та і взагалі на громадськість, використовуючи при цьому своє службове становище; вжити заходів дисциплінарного впливу щодо Фоменко В.М. та провести відповідні профілактичні навчання щодо негативного впливу корупції в діяльності органів державної влади та їх посадових осіб.

    Скарги до прокуратури та обласного МВС надійшли 16.10.2014, до ВДАІ з обслуговування Томаківського району ще не надійшла. Про результати їх розгляду повідомлю пізніше.

    P.S.

    Сьогодні, 16.10.2014, мені знову випадково поталанило зустріти славнозвісний екіпаж, у тому ж складі що і 13.10.2014 - старший лейтенант Фоменко В.М. та капітан Томашев В.А., - змін ніяких, працівники міліції знову порушують права громадян, та виходять на службу не знаючи своїх посадових обовязків!

     

    Нижче відео 2012 року - Томашев В.А., аналогічне порушення прав громадян вже є напрацьованою схемою для здійснення поборів на дорогах.


    Рекомендовать:
    Просмотров: 551 | Теги: