Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Февраль 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2012 » Февраль » 12 » Демографічна обстановка в Томаківському районі за 2011 рік: ЗАПИТАННЯ-ВІДПОВІДЬ
    01:12
    Демографічна обстановка в Томаківському районі за 2011 рік: ЗАПИТАННЯ-ВІДПОВІДЬ

    Демографічна обстановка в Томаківському районі за 2011 рік: ЗАПИТАННЯ-ВІДПОВІДЬ:

    - Хто проводить державну реєстрацію актів цивільного стану?

    Державну реєстрацію актів цивільного стану у районі у 2011 році проводили відділ державної реєстрації актів цивільного стану та 12 сільських рад. Основним їх завданням, як і раніше, залишилося забезпечення повної, своєчасної і правильної державної реєстрації актів цивільного стану, та про кожний факт державної реєстрації акта цивільного стану та видача відповідних свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану.

    - Який демографічний стан у районі в 2011 році?

    У 2011 році в Томаківському районі зареєстровано 299 народжень дітей (проти 289 у 2010 році).

    Найвищий показник народження за останні 5 років, а це період з 2007 по 2011 роки був в 2008 році – 305 дітей.

    Зареєстровано 514 смертей ( проти 495 у 2010 році ). Найнижчий показник смерті був у 2010 році. Найвищий показник смерті у районі за останні 5 років був у 2008 році – 573 смерті.

    У минулому році в районі виникло 145 нових сімей, проти 130 сімей у 2010 році. Треба зазначити, що кількість зареєстрованих шлюбів значно підвищується перед кожним високосним роком ( 1999 – 209, 2000 – 149; 2003 – 190, 2004 – 118; 2007- 202, 2008 – 143).

    Зареєстровано 32 розірвань шлюбу у 2011 році (проти 57 у 2010 році). Також відділом проставлено у 2011 році 68 відміток в актових записах про шлюб на підставі рішень судів про розірвання шлюбу постановлених судом після набрання чинності Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану». Тобто в 2011 році було розірвано 100 шлюбів в Томаківському районі. Це найвищий показник за останні 5 років.

    Також відділом державної реєстрації актів цивільного стану у 2011 році зареєстровано 8 змін імені (прізвища, імені, по батькові) громадян, поновлено 3 актових записи про народження та смерть.

    Дані про кількість народжених та померлих, шлюбів та розірвань шлюбів базуються на статистичних даних органів державної реєстрації актів цивільного стану при державній реєстрації відповідних подій.

    - З 2008 року розпочав працювати Державний реєстр актів цивільного стану громадян. Яка роль відділу в забезпеченні роботи даного Реєстру?

    Внесення до Реєстру відомостей про народження фізичної особи та її походження, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, смерть здійснюється реєстратором (відділом) одночасно із складанням відповідного актового запису цивільного стану.

    Відомості, зазначені в актових записах про народження, шлюб, смерть, складених виконавчими органами сільських рад вносяться до Реєстру протягом трьох робочих днів з моменту надходження до реєстратора першого примірника актового запису.

    Відомості про усиновлення, позбавлення та поновлення батьківських прав вносяться до Реєстру на підставі відповідного рішення суду протягом п’яти робочих днів з моменту надходження копії такого рішення до реєстратора чи в день пред’явлення реєстраторові копії особою, зазначеною в рішенні суду, або уповноваженою нею особою.

    Одним із важливих завдань відділу є наповнення Державного реєстру актів цивільного стану громадян шляхом унесення відомостей про народження фізичної особи та її походження, усиновлення, позбавлення та поновлення батьківських прав, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, смерть, які містяться в книгах державної реєстрації актів цивільного стану і метричних книгах, що зберігаються в архівах відділу починаючи з 1995 року, у зворотному хронологічному порядку, повертаючись у минуле до 1950 року включно. Так державними реєстраторами – спеціалістами відділу протягом 2011 року було внесено до Реєстру 25 532 архівних актових записи.

    - Чи співпрацює ваш відділ з відділом ведення державного реєстру виборців Томаківської райдержадміністрації?

    Так, звичайно, відділ державної реєстрації актів цивільного стану Томаківського районного управління юстиції співпрацює з відділом ведення Державного реєстру виборців Томаківської районної державної адміністації Дніпропетровської області. Щомісяця до 5 числа відділ забезпечує підготовку та своєчасне подання за встановленою формою до відділу ведення Державного реєстру виборців Томаківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області повних та достовірних відомостей про виборців, які померли протягом попереднього місяця у порядку та строки, встановлені статтею 22 Закону України «Про Державний реєстр виборців».

    - З 1 жовтня 2011 року впроваджено в практику новий графік роботи відділу. В чому він полягає?

    З метою підвищення ефективності роботи відділу державної реєстрації актів цивільного стану щодо поліпшення організації надання адміністративних послуг та з метою належної організації діяльності відділу було переглянуто графік роботи відділу та прийому громадян. Так працівниками відділу проводиться прийом громадян кожного робочого дня з усіх питань, що належать до компетенції відділу, у вівторок працівники відділу приймають громадян до 20.00 години, у суботу до 16.00 годин. Здійснюється державна реєстрація смерті додатково в понеділок, та прийом громадян у суботу з усіх питань що належать до компетенції відділу. Також щосереди працює консультативний пункт при відділі державної реєстрації актів цивільного стану в якому громадянам надаються працівниками відділу безкоштовні консультації з питань застосування сімейного законодавства. Так в 2011 році в консультативному пункті працівниками відділу надано 71 безкоштовну консультацію, які стосувалися питань: розірвання шлюбу; присвоєння прізвища після розірвання шлюбу; внесення змін в останні документи під час реєстрації зміни імені; зміни прізвища дітей після реєстрації зміни імені батьками; державної реєстрації народження дитини батьками які не перебувають у шлюбі між собою; державної реєстрації народження дитини якщо після розірвання шлюбу минуло менше ніж 10 місяців; внесення змін в актові записи цивільного стану. В роботі відділу велика увага приділяється навчанню посадових осіб виконавчих комітетів сільських рад, які проводять державну реєстрацію актів цивільного стану. Так щоквартально проводяться семінарські заняття з посадовими особами сільських рад району. З початку року працівниками відділу проведено 5 семінарських занять, 3 практичних заняття, написано 2 контрольні роботи. Працівниками відділу протягом 2011 року розглянуто 372 заяви громадян щодо питань, пов’язаних з архівом відділу та розглянуто 367 звернень організацій, установ. Начальником відділу підготовлено 27 справ про внесення змін в актові записи цивільного стану.

    -Начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Томаківського районного управління юстиції С.Я.Потарська-


    Рекомендовать:
    Просмотров: 565 | Теги: