Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Март 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2015 » Март » 30 » Як прокурор Томаківського району Височин О.О. реагує на скарги громадян
    22:43
    Як прокурор Томаківського району Височин О.О. реагує на скарги громадян

    27.03.2015 до Громадської організації "Правозахисна варта Томаківщини" звернулися жителі Томаківського району Резнік К.С., Резнік С.О., Полякова О.О. та Степанюк О.І. зі скаргою про відмову реєстрації їхніх заяв про злочини у Прокуратурі Томаківського району Дніпропетровської області. Під час візиту активістів Громадської організації "Правозахисна варта Томаківщини" до згаданої установи, її працівники дійсно почали відмовляти у прийомі заяв громадян, прокурора Височина О.О. на робочому місці не було. Повідомити Прокуратуру Дніпропетровської області за тел. 0567454534 про даний факт не виявилося можливим, оскільки лінія була постійно зайнятою. Втретє звернувшись до заступника прокурора Томаківського району заявникам вдалося офіційно подати свої заяви, однак лише під пильним наглядом інших громадян, заявників та громадських активістів. Під час реалізації права на звернення вищезазначених громадян, активістами було встановлено і наступні порушення:

    1. Безпідставна відмова у прийомі звернень та вибіркове реагування на них (хоча на відео за адресою https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EoA-xw_NUR0 видно як прокурори приймають документи інших громадян навіть на вулиці);

    2. В прокуратурі не забезпечено безперебійний прийом громадян (зокрема в обідню перерву), чим обмежується право громадян на звернення в період з 13.00 по 13.45 годин;

    3. Працівники прокуратури здійснюють куріння тютюнових виробів безпосередньо при вході у будівлю прокуратури, однак будь-яких відміток про те що саме тут є спеціальне місце для куріння - відсутні. Громадяни змушені проходити в приміщення через тютюнову завісу;

    4. Працівники прокуратури порушують вимоги Кодексу законів про працю України - обідня перерва в деяких з них завершується навіть після 13.45 годин (на згаданому відео це секретар та один з прокурорів);

    5. У приміщеннях прокуратури (зокрема у коридорі) облаштовано відеонагляд, однак відвідувачів про це жодним чином не попереджають - при вході у будівлю та у самих приміщеннях відсутні будь-які повідомлення стосовно цього питання.

    Активістами 28.03.2015 було направлено відповідне повідомлення до Прокуратури Дніпропетровської області з проханням здійснити перевірку викладених фактів та вжити заходи щодо притягнення винних посадових осіб до відповідальності.

    Аналогічне, вже письмове звернення (скаргу), активісти вручили безпосередньо прокурору Томаківщини Височину Олегу Олеговичу!!!

    Жителям Томаківського району та іншим громадянам нагадуємо, що повідомити анонімно про порушення прав та основних свобод громадян, корупційні правопорушення посадовців, можна відправивши повідомлення за наступною електронною поштовою адресою - rights_tomakivka@i.ua.

    Питання реагування прокуратури Томаківщини на порушення прав та свобод громадян знаходиться на особливому контролі активістів.

    Слава Україні! Героям слава!


    Рекомендовать:
    Просмотров: 635 | Теги: