Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2011 » Июль » 30 » ПОЖЕЖА в лісничому комплексі (смт. Томаківка)!!!
    19:25
    ПОЖЕЖА в лісничому комплексі (смт. Томаківка)!!!
    У смт. Томаківка Томаківського району Дніпропетровської області відбулося займання лісової смуги, кущів та несанкціонованих сміттєзвалищ.

    Близько 17:00 30 липня 2011 року у смт. Томаківка Томаківського району Дніпрпетровської області в районі вулиці Козацька та Кар`єрна сталося займання несанкціонованих сміттєзвалищ та в результаті чого, і займання прилеглої теритоії - сухих кущів та бур`яну. Пориви вітру рознесли "шматки" полум`я до неподалік розташованих лісових насаджень вразливої хвої - сосен.

    Надзвичайна ситуація виникла у результаті неконтрольованого підпалу сміттєзвалищ, що знаходились на узбіччі. Людських жертв станом на 18:30 не виявлено.

    Завдяки пильності місцевих жителів, рятувальниками Томаківського районного відділу Головного управління МНС України в Дніпропетровській області отримано повідомлення про надзвичайну подію та розпочато її ліквідацію.

    Шановні односельці, будьмо пильними та обережними з вогнем в ці жаркі та посушні дні!

    Правила поведінки під час пожежі в лісі: при виникненні пожежі у лісі в першу чергу треба повідомити про це пожежно-рятувальну службу за телефоном «101», а після цього намагатися, в разі можливості, загасити полум’я; при саморятуванні і рятуванні інших людей під час лісних пожеж необхідно діяти швидко, оскільки основною небезпекою є висока температура повітря та задимлення; можливі обвалення дерев та провали внаслідок вигорання торфу; наявність небезпечних концентрацій різних продуктів горіння.

    У випадку, коли пожежа застигла вас у лісі чи степу, не слід приймати поквапливих рішень. Звичайно люди, що злякалися валу вогню, що насувається, намагаються бігти у протилежний від нього бік, не оцінивши швидкості його руху. При виявленні поряд з собою вогню, який швидко наближається, степової або низової лісової пожежі, необхідно перейти кромку пожежі проти вітру, накрити при цьому голову і обличчя верхнім одягом; виходити із зони будь-якої лісової пожежі, швидкість розповсюдження якої невелика, треба в навітряну сторону, тобто у сторону вогню, використовуючи галявини, просіки, дороги, ріки і т.д.; під час пожеж на людях може спалахнути одяг. При невеликих ділянках палаючого одягу вогонь може бути загашений шляхом його збивання або накриття потерпілого плащем, пальто чи будь-яким іншим полотнищем. Робиться це для того, щоб перекрити доступ повітря до місця горіння

    МНС нагадує: Шановні громадяни, не допускайте спалювання сухої рослинності, а відпочиваючи на природі, подбайте про те щоб ваш відпочинок був максимально безпечним як для вас, оточуючих, так і для навколишнього середовища!

    Рекомендовать:
    Просмотров: 1126 | Теги: