Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Апрель 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2015 » Апрель » 17 » Права на нерухоме майно буде можливо зареєструвати у скорочені строки
    20:47
    Права на нерухоме майно буде можливо зареєструвати у скорочені строки

    Права на нерухоме майно можна зареєструвати у скорочені строки. Кабінет Міністрів України прийняв 8 квітня 2015 року постанову №190 "Про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки".

    Відповідно до частини тринадцятої статті 15 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", установлено скорочені строки надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і розмір плати за їх надання.

    Так, у скорочені строки передбачено державну реєстрацію права власності, якщо вона проводиться з видачею свідоцтва про право власності на нерухоме майно, та державну реєстрацію права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс -  за п’ять робочих днів; державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно - за три робочі дні; надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у паперовій формі – упродовж однієї години з моменту реєстрації заяви. Плата стягується подвійному розмірі адміністративного збору чи плати за надання відповідної інформації, а за державну реєстрацію обтяжень упродовж двох годин з моменту реєстрації заяви - у розмірі адмінзбору за державну реєстрацію обтяження.

    Плата за терміновість вноситься додатково до адміністративного збору, плати за отримання витягу з Державного реєстру прав, який видається за результатами державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, плати за отримання інформації з Державного реєстру прав, справляння яких передбачено законодавством.

    Зазначені послуги здійснюються державним реєстратором у скорочені строки виключно за заявою, форма та вимоги до заповнення якої встановлюються Міністерством юстиції України.

    У разі відмови в державній реєстрації у випадках, передбачених законодавством, плата за надання таких послуг у скорочені строки не повертається. Також не повертаються кошти і якщо відсутня інформація про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження у Державному реєстрі прав і реєстрах, до яких до 2013 року вносилася відповідна інформація (Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Єдиному реєстрі заборон відчуження об’єктів нерухомого майна, Державному реєстрі іпотек, Державному реєстрі обтяжень рухомого майна). Коли ж ненадання послуг у скорочені строки сталося з вини держреєстратора плата за терміновість повертається заявникові.

    Постанова Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 №190 "Про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки" набирає чинності через два місяці з дня її опублікування.


    Рекомендовать:
    Просмотров: 380 | Теги: