Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Ноябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2014 » Ноябрь » 5 » Про необхідність щорічного підтвердження відомостей про юридичну особу
    12:33
    Про необхідність щорічного підтвердження відомостей про юридичну особу

    Відповідно до пункту 11 статті 19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" (далі - Закон) юридичні  особи зобов'язані подавати щороку протягом  місяця,  що  настає  за  датою   державної   реєстрації юридичної особи, державному реєстратору для підтвердження відомостей про юридичну особу  реєстраційну  картку (форма №6) про підтвердження відомостей про юридичну особу.

    Які юридичні особи зобов’язані подавати щорічне підтвердження?

    Всі юридичні  особи, що зареєстровані на території Томаківського району Дніпропетровської області незалежно від організаційно-правової форми, форми власності та підпорядкування.

    Як заповнити реєстраційну картку форми №6? 

    Реєстраційну картку форма №6 можна роздрукувати на сторінці «Державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», яка розміщена на офіційному веб-сайті Державної реєстраційної служби України (http://www.drsu.gov.ua/show/93).

    В реєстраційній картці про підтвердження відомостей про юридичну особу державною мовою вписується машинодруком або від руки друкованими літерами ідентифікаційний код юридичної особи, організаційно - правова форма юридичної особи, повне найменування юридичної особи та скорочене найменування юридичної особи.

    На реєстраційній картці про щорічне підтвердження також ставиться відмітка на підставі яких установчих документів діє юридична особа (на підставі установчих документів, затверджених засновниками/учасниками або на підставі модельного статуту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України). Як правило, 99,9 % юридичних осіб діють на підставі установчих документів, затверджених засновниками/учасниками. Заповнюється та подається лише перша сторінка форми №6.

    Реєстраційна картка засвідчується печаткою підприємства та підписом керівника (в пункті "сторінку заповнив").

    Як можна подати реєстраційну картку  форми №6 державному реєстратору?

    1. Надіслати рекомендованим листом. У цьому разі справжність підпису заявника на реєстраційній картці повинна бути нотаріально засвідчена.

    2. Картку  може надати особисто особа, яка згідно з відомостями, внесеними до ЄДР, має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності. В цьому випадку державному реєстратору додатково пред’являється паспорт.

    3. Картку може надати особисто особа, уповноважена діяти від імені юридичної особи, тобто на яку є довіреність на право підпису. У цьому разі підпис цієї особи на реєстраційній картці має бути засвідчений печаткою та підписом керівника. Державному реєстратору додатково пред’являється паспорт.

    4. Картку може надати інший представник юридичної особи. В цьому разі цій особі треба пред’явити паспорт та довіреність на право підпису на реєстраційній картці.

    Які наслідки для юридичної особи, якщо не подано щорічне підтвердження?

    У разі, якщо юридична особа не подала реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу протягом встановленого терміну, державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру (надалі ЄДР) запис про відсутність підтвердження зазначених відомостей датою, яка встановлена для чергового подання реєстраційною карти про підтвердження відомостей про юридичну особу.

    Стан "відсутність за місцезнаходженням" в ЄДР проставляється державним реєстратором у випадках, якщо лист, який направлявся особі за її місцезнаходженням, повернувся до державного реєстратора з відміткою про «відсутність особи за вказаною адресою».

    У разі внесеного ЄДР запису "відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу" або в разі наявності стану "відсутність за місцезнаходженням юридичної особи" Виписка з ЄДР не формується програмою.

    Варто зазначити, що наявність стану в ЄДР "відомості не підтверджено"  або "відсутність за місцезнаходженням" є однією із підстав відмови в реєстрації платником податку на додану вартість, а також тягне за собою анулювання свідоцтва платника податку на додану вартість.

    Також для здійснення господарської діяльності з ЄДР беруться відомості у вигляді витягу, в якому теж зазначається наявність або відсутність щорічного підтвердження відомостей щодо юридичної особи.

    Щорічне підтвердження відомостей про юридичну особу (подання реєстраційної форми №6) – проводиться безкоштовно у державного реєстратора за місцем реєстрації юридичної особи.

    Адреса державного реєстратора Реєстраційної служби Томаківського районного управління юстиції Дніпропетровської області: вулиця Леніна будинок 41, смт. Томаківка Томаківського району Дніпропетровської області, телефон для довідок: 05668-3-11-80.


    Рекомендовать:
    Просмотров: 390 | Теги: