Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Апрель 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2012 » Апрель » 27 » Про роботу Томаківського РУЮ за І квартал 2012 року
    08:25
    Про роботу Томаківського РУЮ за І квартал 2012 року

    Про роботу РУЮ з питань державної реєстрації нормативно-правових актів за І квартал 2012 року.

    За І квартал 2012 року районним управлінням юстиції здійснено ряд організаційних заходів з метою покращення роботи з питань державної реєстрації нормативно-правових актів:

    - проведено 4 нарад з питань державної реєстрації нормативно-правових актів;

    - проведено 1 семінарське заняття з працівниками відділів, управлінь та інших структурних підрозділів Томаківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області (далі – районна державна адміністрація), відповідальними за державну реєстрацію нормативно-правових актів;

    - проведено стажування 4 спеціалістів суб’єктів нормотворення, які здійснюють державну реєстрацію нормативно-правових актів;

    - розроблено та надано для використання в роботі до районної державної адміністрації 1 методичну рекомендацію з питань державної реєстрації нормативно-правових актів.

    Тексти зареєстрованих нормативно-правових актів з обов’язковим посиланням на номер і дату державної реєстрації, публікувалися та доводилися до відома населення району районною державною адміністрацією в районній газеті «Наш край». Інформація про зареєстровані районним управлінням юстиції протягом І кварталу 2012 року нормативно-правові акти, розміщувалася на інформаційних стендах районного управління юстиції; публікувалася в районній газеті «Наш край»; перелік всіх зареєстрованих районним управлінням юстиції нормативно-правових актів (разом з відомостями про чинні акти, скасовані, втратили чинність та термін дії яких вичерпано) розміщено в розділі сайту районного управління юстиції «переліки зареєстрованих НПА»; тексти зареєстрованих нормативно-правових актів (одразу після їх реєстрації) розміщуються на головній сторінці сайту районного управління юстиції.

    Районним управлінням юстиції за І квартал 2012 року: 

    - зареєстровано 1 нормативно-правовий акт з 1 поданого на державну реєстрацію (за І квартал 2011 року відповідно 1 із 1);

    - відмов в державній реєстрації нормативно-правових актів у звітному періоді не було (за І квартал 2011 року відмов також не було);

    - повернення нормативно-правових актів для доопрацювання за І квартал 2012 року та за І квартал 2011 року не було;

    - повернення актів без державної реєстрації як таких, що їй не підлягають за І квартал 2012 року та за І квартал 2011 року не було;

    - скасувань рішень про державну реєстрацію нормативно-правових актів за І квартал 2012 року та за І квартал 2011 року не проводилось.

    Районним управлінням юстиції здійснено 35 перевірок стану дотримання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів (за І квартал 2011 року проведено 3 перевірки – 2 планові та 1 позапланова), а саме 3 планових перевірок в районній державній адміністрації, Відділі освіти районної державної адміністрації та Службі у справах дітей районної державної адміністрації; 24 безвиїзних та 8 виїзних у 8 суб'єктів нормотворення Томаківського району. Під час проведення перевірок, нормативно-правових актів, які було видано і спрямовано до виконання без державної реєстрації виявлено не було (за І квартал 2011 року виявлено 1 нормативно-правовий акт, який підлягав державній реєстрації та в подальшому був скасований районною державною адміністрацією); унесено 11 пропозицій щодо покращення стану зазначеної роботи (за І квартал 2011 року внесено 15 пропозицій). За звітний період інформація про виконання рекомендацій районного управління юстиції та про вжиття відповідних заходів щодо усунення виявлених в ході проведення перевірок порушень та недоліків, надійшла від 1 суб’єкта нормотворення.

    Районним управлінням юстиції за І квартал 2012 року переглянуто 30 нормативно-правових актів, занесених до державного реєстру (за І квартал 2011 року – 31), за результатами чого до 1 нормативно-правового акта внесено зміни та доповнення (за І квартал 2011 року – 1); 0 нормативно-правових актів визнано такими, що втратили чинність (за І квартал 2011 року – 0 нормативно-правових акта). За звітний період та за І квартал 2011 року скасувань рішень про державну реєстрацію нормативно-правових актів, зареєстрованих в районному управлінні юстиції за результатами перегляду зареєстрованих нормативно-правових актів, не проводилось.

    Звернень до прокуратури з питань державної реєстрації нормативно-правових актів не направлялось.

    Про роботу РУЮ з питань розгляду звернень громадян за І квартал 2012 року.

    Протягом І кварталу 2012 року письмових звернень та запитів на доступ до публічної інформації до районного управління юстиції не надходило.

    В минулому році, за цей же період до районного управління юстиції надійшло 3 звернення, які стосувалися питань організації роботи відділу державної виконавчої служби районного управління юстиції та відділу державної реєстрації актів цивільного стану, з них 1 скарга до відділу ДВС та 2 заяви до відділу ДРАЦС. На 2 звернення було надано роз’яснення вимог чинного законодавства у встановлені строки та 1 звернення перебувало на розгляді у відділі ДРАЦС.

    Громадськими приймальнями районного управління юстиції та консультаційним пунктом відділу ДРАЦС реєстраційної служби РУЮ прийнято 34 громадян (55 за І квартал 2011 року).

    Керівництвом районного управління юстиції на особистих прийомах прийнято 132 громадян (73 за І квартал 2011 року).

    Про роботу реєстраційної служби РУЮ з питань легалізації громадських формувань за І квартал 2012 року.

    Протягом І кварталу 2012 року Реєстраційною службою районного управління юстиції було прийнято 1 рішення щодо реєстрації змін до статутних документів громадського формування та 1 рішення щодо взяття до відома інформації про зміну керівних органів громадського формування (3 січня 2012 року зареєстровано зміни щодо назви Первинної профспілкової організації КЗ «Томаківський центр первинної медико-санітарної допомоги» та 24 лютого 2012 року взято до відома інформацію про зміни у складі керівних органів Томаківської районної організації Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» Дніпропетровської області).

    Протягом І кварталу 2012 року відмов у легалізації (реєстрації) об’єднань громадян, інших громадських формувань (у тому числі повторних) не було (протягом І кварталу 2011 року було прийнято рішення про відмову у державній реєстрації Томаківської районної благодійної організації «Фонд розвитку дієвого самоврядування» Дніпропетровської області).

    Справ у судах, по яких би відповідачем виступала Реєстраційна служба районного управління юстиції, в І кварталі 2012 року та в І кварталі 2011 року не було.

    Скарг на дії чи бездіяльність Реєстраційної служби районного управління юстиції з питань легалізації об’єднань громадян, в тому числі обґрунтованих, протягом І кварталу 2012 року не надходило (аналогічний показник і за І квартал 2011 року).

    Анулювань записів про реєстрацію об’єднань громадян в звітному періоді та протягом І кварталу 2011 року не було.

    Виконання реєстраційною службою районного управління юстиції контрольних повноважень, передбачених статтею 25 Закону України «Про об'єднання громадян»:

    Протягом І кварталу 2012 року проведено дві планових перевірки громадських організацій (в І кварталі 2011 року проведено дві планових перевірок громадських організацій), а саме: Томаківської районної громадської організації «Вогник надії» Дніпропетровської області та Томаківської районної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України.

    Участь у контролі за виконанням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень з питань легалізації об’єднань громадян:

    За звітний період та за аналогічний період 2011 року, залучення посадових осіб Реєстраційної служби районного управління юстиції в участі проведення контролю за виконанням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень з питань легалізації об’єднань громадян не відбувалось та, відповідно, проблемних питань, що виникають в роботі органів місцевого самоврядування з питань легалізації об’єднань громадян протягом звітного періоду, не було.

    Протягом І кварталу 2012 року проведено 1 семінарське заняття з головами громадських формувань та 1 з секретарями сільських рад. Підготовлено 1 методичну рекомендацію з питань легалізації громадських формувань.

    На особистому прийомі начальником реєстраційної служби районного управління юстиції надано 5 усних роз'яснень вимог чинного законодавства з питань легалізації громадських формувань.

    Відомості щодо реєстрації громадських формувань та реєстрації змін до статутних документів внесено до Єдиного реєстру громадських формувань.

    У порівнянні з відповідним періодом минулого року, в І кварталі 2011 року районним управлінням юстиції було прийнято наступні рішення: 5 рішень щодо легалізації громадських формувань та 1 рішення про відмову у легалізації громадського формування.

    Про роботу відділу державної виконавчої служби районного управління юстиції за І квартал 2012 року.

    За І квартал 2012 року за результатами вивчення та узагальнення роботи з виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) відділом ДВС досягнуто наступних показників: 

    - всього з початку року завершено 342 виконавчих документа на загальну суму 2 238 839 грн.;

    - фактично виконано 110 виконавчих документів на загальну суму 147 392 грн.;

    - всього з початку року державними виконавцями відділу ДВС стягнуто 14 353 грн. виконавчого збору;

    - на кінець І кварталу 2012 року, залишок незавершених провадженням виконавчих документів становить 793 виконавчих документа (з них 463 виконавчих документів про стягнення аліментів), за якими стягненню підлягає 4 881 442 грн. заборгованості.

    Про роботу відділу ДРАЦС реєстраційної служби районного управління юстиції за І квартал 2012 року.

    Протягом І кварталу 2012 року складено 95 актових записів цивільного стану про народження, 131 про смерть (у тому числі 1 у віці до одного року); складено 16 актових записів цивільного стану про шлюб, 10 про розірвання шлюбу (у тому числі 3 за рішенням суду); складено 2 актових записи цивільного стану про зміну імені (прізвища, власного імені та по батькові) фізичної особи.


    Рекомендовать:
    Просмотров: 651 | Теги: