Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Ноябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2015 » Ноябрь » 9 » Про заборону проведення святкувань особистих подій та пам'ятних дат, не пов'язаних з ювілеями в приміщеннях державних та комунальних органів
    20:41
    Про заборону проведення святкувань особистих подій та пам'ятних дат, не пов'язаних з ювілеями в приміщеннях державних та комунальних органів

     

    Указом Президента України від 2 грудня 1995 року №1116/95 "Про впорядкування відзначення пам'ятних дат і ювілеїв" встановлено, що відзначення пам'ятних дат історичних подій, які мають загальнодержавне значення,  ювілеїв великих підприємств, установ і організацій та ювілеїв  і  вшанування  пам'яті  видатних людей проводиться за погодженням з Кабінетом Міністрів України. Підприємства,  установи  та  організації,  не  зазначені у статті 1 вищезазначеного Указу, можуть відзначати свої ювілеї за погодженням з центральними (місцевими) органами виконавчої влади, залежно від підпорядкованості. Органи  виконавчої влади під час вирішення питань, пов'язаних із  відзначенням  ювілеїв, повинні виходити з історичного значення цих подій у  житті  підприємств,  установ  і  організацій та їх фінансово-економічного становища.

    З метою  наведення  порядку  в питаннях відзначення пам'ятних дат, історичних подій, ювілеїв підприємств, установ і організацій, особистих  ювілейних  та  інших  дат,  недопущення  невиправданого витрачання коштів на ці цілі, Указом Президента України від 17 грудня 1999 року №1583/99 "Про додаткові заходи щодо впорядкування відзначення пам'ятних дат і ювілеїв" Кабінету Міністрів України, міністерствам, іншим центральним та місцевим органам виконавчої влади заборонено відзначення пам'ятних дат та інших подій, не пов'язаних з ювілеями. Також вищезазначеним установам доручено не допускати в умовах складної економічної ситуації в державі витрачання  державних  коштів  на  відзначення надуманих урочистих подій, влаштування  різного роду пишних прийомів, фуршетів, презентацій, а також марнотратства при проведенні офіційних свят і заходів.

    Згідно Указу Президента України від 17 грудня 1999 року №1583/99 "Про додаткові заходи щодо впорядкування відзначення пам'ятних дат і ювілеїв", заборонено проведення святкування особистих подій та пам'ятних дат, не пов'язаних з ювілеями, в приміщеннях міністерств,  державних комітетів, інших центральних та  місцевих органів  виконавчої влади, державних установах і організаціях, а також інших державних органів, які фінансуються з державного бюджету, та органів місцевого   самоврядування.

    Персональну відповідальність за  виконання  цього Указу покладено на  керівників центральних органів виконавчої влади, голів місцевих державних адміністрацій, керівників та відповідних керівників управлінь, відділів, інших структурних підрозділів органів виконавчої влади, сільських, селищних, міських голів.

    Невжиття вищезазначеними особами заходів до порушників порядку святкування ювілеїв, пам'ятних дат і подій є самостійним грубим порушенням службової дисципліни й тягне дисциплінарну відповідальність, передбачену законодавством, аж до звільнення з посади.

    Всім нам відомо, що деякими керівниками не тільки не контролюються ці питання у підпорядкованих їм установах, організаціях, а й особисто влаштовуються урочистості з приводу свят та подій. Дні народження окремих з них перетворюються в різного роду пишні прийоми, фуршети в приміщеннях органів державної влади та місцевого самоврядування, державних установ і дезорганізують їх роботу. Все це створює умови для безвідповідальності, та викликає справедливе обурення громадян.


    Рекомендовать:
    Просмотров: 484 | Теги: