Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Июль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2014 » Июль » 18 » Процедура реєстрації статуту територіальної громади
    12:00
    Процедура реєстрації статуту територіальної громади

    З метою врахування історичних, національно-культурних, соціально-економічних та інших особливостей здійснення місцевого самоврядування представницький орган місцевого самоврядування на основі Конституції України та в межах Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», може прийняти статут територіальної громади села, селища, міста (далі - статут). Статут підлягає державній реєстрації в органах Міністерства юстиції України. Питання затвердження статуту вирішуються виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради.

    Відповідно до статті 19 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 27.07.1998 №1150 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію статутів територіальних громад» затверджено Положення про державну реєстрацію статутів територіальних громад, яке визначає умови та порядок державної реєстрації статутів.

    Реєстрація статутів здійснюється реєстраційними службами територіальних управлінь юстиції за заявою встановленого зразка (згідно додатку 1 до Положення про державну реєстрацію статутів територіальних громад), яка оформлюється на бланку сільської ради із зазначенням відповідних вихідних реквізитів.

    Для реєстрації статуту до органу, що здійснює цю реєстрацію, разом із заявою подаються:

    а) статут у двох примірниках;

    б) рішення представницького органу місцевого самоврядування про затвердження статуту;

    в) протокол пленарного засідання представницького органу місцевого самоврядування, на якому прийнято рішення про реєстрацію статуту;

    г) документ про внесення плати за реєстрацію статуту.

    Постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.1998 №738 «Про розміри плати за реєстрацію статутів територіальних громад» установлено розмір плати за реєстрацію статутів, який становить 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; за видачу дублікатів статутів – 50 відсотків суми встановленої плати.

    Документи, що подаються для реєстрації статуту, мають бути оформлені відповідно до вимог законодавства. Орган, що здійснює реєстрацію статуту, в разі потреби перевіряє відомості, які містяться в поданих документах.

    Заява про реєстрацію статуту розглядається в місячний термін. За результатами розгляду заяви приймається рішення про реєстрацію статуту або відмову в його реєстрації.

    У разі прийняття рішення про реєстрацію статуту видається свідоцтво про державну реєстрацію статуту, зразок якого встановлено Положенням про державну реєстрацію статутів територіальних громад. Відомості про це вносяться до реєстру статутів територіальних громад, який ведеться органом, що здійснює реєстрацію статутів.

    Підставою для відмови в реєстрації статуту може бути його невідповідність Конституції та законам України. Орган, що здійснює реєстрацію статуту, надсилає заявникові рішення про відмову в його реєстрації не пізніше п'ятиденного терміну після його прийняття. Рішення про відмову в реєстрації статуту може бути оскаржено в судовому порядку.

    У разі внесення змін до статуту, сільський, селищний, міський голова у п'ятиденний термін повинен повідомити про це орган, що здійснив реєстрацію статуту. Реєстрація змін до статуту здійснюється в порядку, передбаченому для реєстрації статуту.

    Скасування реєстрації статуту здійснюється органом, що його зареєстрував:

    а) у разі подання письмової заяви про це сільського, селищного, міського голови за наявності відповідного рішення представницького органу місцевого самоврядування;

    б) на підставі рішення суду.

    Скасування реєстрації статуту здійснюється шляхом виключення його з реєстру, про що в десятиденний термін повідомляється представницький орган місцевого самоврядування та відповідний орган державної статистики.

    У разі втрати свідоцтва про державну реєстрацію статуту для видачі дубліката свідоцтва до органу реєстрації статутів подаються:

    а) заява про видачу дубліката, підписана сільським, селищним, міським головою;

    б) рішення представницького органу місцевого самоврядування про звернення до органу, що здійснив реєстрацію статуту, щодо видачі дубліката свідоцтва;

    в) підтвердження опублікування в засобах масової інформації оголошення про втрату свідоцтва;

    г) документ про внесення плати за видачу дубліката свідоцтва.

    (за матеріалами веб-сайту Реєстраційної служби Томаківського районного управління юстиції http://rs-tomakivka.at.ua)
     


    Рекомендовать:
    Просмотров: 556 | Теги: