Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2013 » Март » 19 » Щодо реалізації Закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації"
    12:49
    Щодо реалізації Закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації"

    У зв’язку з численними зверненнями благодійних організацій, ураховуючи необхідність виконання державними реєстраторами реєстраційних дій щодо установчих документів благодійних організацій, зареєстрованих до набрання чинності Законом України від 5 липня 2012 року № 5073-VI «Про благодійну діяльність та благодійні організації» (далі – Закон), Державна реєстраційна служба України в межах компетенції повідомляє наступне.

    Відповідно до статті 15 Закону благодійні організації набувають прав та обов'язків юридичної особи з моменту їх державної реєстрації. Державну реєстрацію благодійних організацій проводять державні реєстратори за місцезнаходженням благодійних організацій відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців». 

    Згідно зі статтею 18 Закону державна реєстрація припинення благодійних організацій здійснюється відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» з урахуванням особливостей, встановлених цим Законом. 

    Для забезпечення виконання державними реєстраторами своїх повноважень, визначених Законом, та сприяння діяльності благодійних організацій Державна реєстраційна служба України та реєстраційні служби органів юстиції повинні передати реєстраційні справи зареєстрованих благодійних організацій до 1 липня 2013 року. 

    З метою сприяння безперешкодному функціонуванню благодійних організацій до системної передачі реєстраційних справ Укрдержреєстр пропонує такий механізм передачі реєстраційних справ:

    1) благодійна організація звертається до державного реєстратора з письмовою заявою (рекомендований зразок заяви);

    2) державний реєстратор звертається до Укрдержреєстру чи реєстраційної служби управління юстиції з проханням передати реєстраційну справу. 

    Реєстраційна справа має бути передана у найкоротший строк супровідним листом з додаванням 2-х примірників актів прийому-передачі реєстраційної справи;

    3) після надходження реєстраційної справи благодійної організації державний реєстратор повідомляє благодійну організацію про можливість подання документів для вчинення реєстраційних дій.


    Рекомендовать:
    Просмотров: 498 | Теги: