Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Ноябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2014 » Ноябрь » 17 » Спритників, які отримували неправомірні вигоди під час оформлення речових прав на земельні ділянки, зупинили лише правоохоронці
    12:28
    Спритників, які отримували неправомірні вигоди під час оформлення речових прав на земельні ділянки, зупинили лише правоохоронці

    Начальника Державної реєстраційної служби управління юстиції одного з районів Вінницької області затримали під час отримання неправомірної винагороди. Про це говориться на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ України від 15.11.2014.

    Під час отримання неправомірної винагороди працівниками Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю був затриманий начальник Державної реєстраційної служби управління юстиції одного з районів Вінниччини.

    За словами начальника УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Станіслава Маклакова, 14 листопада 2014 року підозрюваний був затриманий «на гарячому» під час отримання неправомірної винагороди від місцевої мешканки за прискорення процедури реєстрації договору на земельну ділянку комерційного призначення в сумі 500 гривень.

    В ході перевірки з’ясувалося, що посадовець систематично вимагав та отримував від жителів неправомірну вигоду за прискорення реєстрації прав на нерухоме майно та видачу витягів з реєстрації. Оперативники задокументували 10 таких фактів на загальну суму 5 000 гривень.

    Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). За таке кримінальне правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією (СЗГ УМВС України у Вінницькій області).

    СБУ викрила корупційну схему в регіональному відділені Держземагентства на Харківщині

    У Харківській області співробітники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність одного з керівників Головного управління Державного земельного агентства у Харківській області. Посадовець запровадив корупційний механізм вимагання та одержання неправомірної вигоди за передачу у приватну власність земельних ділянок.

    До протиправної діяльності він залучив спільника – директора комерційної структури, який отримував обумовлені суми незаконної матеріальної вигоди.

    Встановлено, що посадовець вимагав від суб’єкта господарювання 176 тис. грн. за підписання розпоряджень про передачу у приватну власність 22 земельних ділянок загальною площею 44 га в Харківському районі.

    Правоохоронці затримали спільника держслужбовця «на гарячому» при одержанні останньої частини коштів у розмірі 33 тис. грн.

    Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.

    Тривають слідчі дії.

    Прес-центр Служби безпеки України


    Рекомендовать:
    Просмотров: 418 | Теги: