Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Январь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2016 » Январь » 3 » Стан дотримання Закону України «Про доступ до публічної інформації» та антикорупційного законодавства в Томаківському районі за 2015 рік
    22:43
    Стан дотримання Закону України «Про доступ до публічної інформації» та антикорупційного законодавства в Томаківському районі за 2015 рік

     

    Прев`ю

    З метою запобігання та протидії корупції в Томаківському районному управлінні юстиції Дніпропетровської області, мною, одним із працівників цієї установи, було ініційовано створення Громадської організації «Правозахисна варта Томаківщини». 05 березня 2015 року небайдужий актив співробітників цієї установи вирішив об’єднатися та створити це громадське формування. До членства приєдналися представники всіх структурних підрозділів місцевої юстиції – ДРАЦСу, Реєстраційної служби, відділу ДВС та самого управління. Ми запропонували – а нам не відмовили і місцеві активісти та юристи, які також взяли активну участь у створенні громадського формування та долучилися до антикорупційних ініціатив. Тож 12 березня 2015 року Реєстраційною службою Марганецького міського управління юстиції було прийнято рішення про реєстрацію Громадської організації «Правозахисна варта Томаківщини». З цього моменту розпочато активне запобігання і протидія  корупції в нашій Томаківщині вже у новому форматі. Ми сформували нову – молоду, небайдужу до долі нашого краю команду, визначили цілі та повідомили через ЗМІ громадськості. В подальшому до нас приєднались Преображенські та Марганецькі активісти.

    Перший спротив

    Розпочали ми з популяризації правової обізнаності населення: в приміщеннях місцевої юстиції розклеїли відповідні наліпки на дверях робочих кабінетів, інфографіки національного руху «Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів» та міжнародної громадської організації «Transparency International Україна», телефони довіри та гарячих ліній, розміщували повідомлення в мережі інтернет. Одразу ж засоби зв’язку для протидії корупції, які розміщались в приміщенні Реєстраційної  служби, були зірвані… перший тиск нам почало створювати і керівництво самої місцевої юстиції та керівники підрозділів ДРАЦСу та ДВС… Звісно і правоохоронна система не була осторонь (в тому числі і у соц.мережах), райвійськомат.

    Моніторинг дотримання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» за 2015 рік

    За 2015 рік ми направили 10 письмових, 2 по телефону та 53 електронних запитів на доступ до публічної інформації! За результатами проведення громадського контролю за забезпеченням розпорядниками інформації Томаківського району Дніпропетровської області доступу до публічної інформації, нами було встановлено наступне:

    1. Окремі порушення вимог статті 14 та 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі - Закон) в Томаківському районному суді Дніпропетровської області; Прокуратурі Томаківського району Дніпропетровської області (на час керівництва Височина О.О.); Томаківській районній раді Дніпропетровської області; Томаківській селищній раді Томаківського району Дніпропетровської області (на час керівництва Калашника І.В.); Преображенській сільській раді Томаківського району Дніпропетровської області (на час керівництва Колісник Т.В.) та ВДАІ з обслуговування Томаківського району (на час керівництва Кремена В.О. та виконання обов’язків керівника Шевченко А.В.).

    2. Порушення вимог статті 18 та 19 Закону в Томаківському районному суді Дніпропетровської області; Томаківській селищній раді Томаківського району Дніпропетровської області (на час керівництва Калашника І.В.), Преображенській сільській раді Томаківського району Дніпропетровської області (на час керівництва Колісник Т.В.) та ВДАІ з обслуговування Томаківського району (на час керівництва Кремена В.О. та виконання обов’язків керівника Шевченко А.В.) - щодо отримання електронних запитів та за допомогою телефону; надання статистичної інформації;

    3. Порушення вимог частини 2 статті 22 Закону Прокуратурою Томаківського району Дніпропетровської області (на час керівництва Височина О.О.) (деталі за посиланням)

    На порушення, стосовно Томаківського районного суду, Прокуратури Томаківського району та Томаківської селищної ради ми звернулися зі скаргами до їх керівництва, а стосовно Преображенської сільської ради та ВДАІ з обслуговування Томаківського району крім того і до правоохоронних органів та громадськості.

    За результатами реагування, в Прокуратурі Томаківського району було поставлено питання щодо притягнення винних до відповідальності (деталі за посиланням).

    Моніторинг дотримання антикорупційного законодавства

    З цього питання ми промоніторили стиль життя деяких чиновників на відповідність задекларованим статкам, і виявили наступні невідповідності:

    1. Суддя Томаківського районного суду Кондус Л.А. задекларувала дохід за 2014 рік в сумі 244899,00 грн., з яких 240471,00 вклала на рахунок в банк. Питання – за що жила суддя у 2014 році, за 4000 з лишком грн..??? (деталі за посиланням) Хоча остання і задекларувала дохід членів сім`ї в сумі 452239,00 грн., разом із будівництвом будівлі по вулиці Пушкіна Томаківського району Дніпропетровської області ці суми аж ніяк не клеються із витратами за 2014 рік.

    2. Суддя Томаківського районного суду Омеко М.В. задекларував дохід у 2014 році в сумі 262409,00 грн. (деталі за посиланням). Ну все б нічого, але… Під час моніторингу стилю життя цього судді ми встановили, що 15 листопада 2013 року в офісі компанії в м. Запоріжжі відбувся другий і заключний етап Розіграшу акції «У десяточку» (деталі за посиланням), в якому наш суддя отримав подарунок - 100 літрів палива в мережі АЗС «WOG»!!! Ми перевірили декларацію судді за 2013 рік (деталі за посиланням ), і… у пункті 11 (дарунки, призи, виграші) пан суддя ставить прочерк (тобто не декларує його)!!! Ми розуміємо, що це хабар, однак скільки їх взяли судді Томаківщини уявити важко.

    3. Керівний склад (на момент моніторингу у 2015 році (деталі за посиланням)) Марченко А.В., Савела В.І. та Павленко (Шкурко) В.О. не задекларували транспортні засоби, якими вони публічно керували в задекларований період (деталі за посиланням).

    4. ДАІвці Томаківщини цьому випадку теж не виняток (деталі за посиланням) – інспектор Кремена В.О. не декларував протягом останніх років рухоме та нерухоме майно майно (деталі за посиланням), а інспектора Фоменко В.М. та Шевченко А.В. транспортними засобами, якими публічно керували у задекларований період (деталі за посиланням).

    5. Нами встановлено порушення вимог Закону України "Про запобігання корупції" та частини 4 статті 12 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" Томаківським селищним головою Калашник І.В. та його заступником Євтушенко Є.В., оскільки останні є головами наступних організацій: Калашник І.В. голова Томаківської районної організації Радикальної Партії Олега Ляшка в Дніпропетровській області; Євтушенко Є.В. голова та член ПЕРВИННОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФЕСІЙНОЇ СПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ"Я УКРАЇНИ КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ТОМАКІВСЬКА ЦРЛ (ідентифікаційний код юридичної особи 01345669) та за сумісництвом в основний час роботи в селищній раді є лікарем Томаківської ЦРЛ.

    Дані матеріали ми вже направляли до компетентних органів та громадських організацій, та продублюємо у 2016 році до антикорупційних органів!

    Крім того, до Міжнародного дня боротьби з корупцією у 2015 році ми провели невеличке анонімне опитування з визначення найкорумпованішої установи Томаківщини та підбили його підсумки (деталі за посиланням). Інформацію про результати опитування 09.12.2015 ми довели до відома Томаківського відділення Нікопольського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області, КЗ «Томаківська районна центральна лікарня» ДОР, Томаківського районного суду Дніпропетровської області, Прокуратури Томаківського району Дніпропетровської області та Томаківської районної ради Дніпропетровської області з проханням розглянути дану інформацію на оперативних нарадах, апаратних навчаннях тощо, та довести до відома серед підлеглих працівників. На сьогодні відповіді надали відділ поліції, райлікарня та райрада. Про результати реагування та певні хитрощі серед наших установ, ми повідомимо, коли надійдуть відповіді і від райсуду та прокуратури.

    Далі буде!!!

    -Голова Громадської організації "Правозахисна варта Томаківщини" Валерій Павленко-



    Рекомендовать:
    Просмотров: 423 | Теги: