Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2015 » Июнь » 10 » Українським банкам роз'яснено: приймати електронні витяги, виписки та довідки з держреєстрів на рівні з паперовими
    21:02
    Українським банкам роз'яснено: приймати електронні витяги, виписки та довідки з держреєстрів на рівні з паперовими

    Міністерство юстиції України 02 червня 2015 року надало роз'яснення: "Українським банкам - приймати електронні витяги, виписки та довідки з держреєстрів на рівні з паперовими".

    Національний банк України у відповідь на численні звернення громадян про відмови з боку банківських установ приймати електронні витяги, виписки та довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців направив до всіх вітчизняних банків роз'яснення, яким зобов'язав банківські установи приймати електронні документи, отримані громадянами чи юридичними особами з державних реєстрів в електронній формі, так само як і їх паперові аналоги.

    Документ зазначає: відповідно до Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, затвердженого наказом Мін'юсту № 466/5 від 31 березня 2015 року, відомості, що містяться в державному реєстрі, можуть надаватися державними реєстраторами як у паперовій, так і в електронній формах.

    Крім того, аналогічні документи можуть бути отримані громадянами без участі держреєстратора через офіційний веб-сайт розпорядника реєстру у вигляді електронних документів.

    Та найголовніше: пункт 2 даного наказу відповідно до положень Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг" визначає, що виписки, витяги та довідки в паперовій та електронній формах мають однакову юридичну силу.

    Зі свого боку Міністерство юстиції закликає українців користуватися електронними сервісами. Адже це можливість без черг та без необхідності спілкування з чиновниками отримати всі необхідні документи.

    Для цього користувачам навіть не знадобиться виходити з дому чи офісу. Отримати довідку, витяг чи виписку з державних реєстрів можна, заповнивши відповідну форму на оновленому сайті Мін'юсту new.minjust.gov.ua

    Вся процедура займає лише кілька хвилин. При бажанні отримані документи можна роздрукувати необмежену кількість разів.

    Мін'юст нагадує: якщо представники якогось із органів чи банківських установ відмовляються приймати отримані через онлайн-сервіси документи, про такі випадки слід одразу повідомляти представникам Міністерства юстиції за телефоном гарячої лінії 0(44) 279-82-55 або листом на електронну адресу stophabar@minjust.gov.ua.


    Рекомендовать:
    Просмотров: 347 | Теги: