Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2014 » Декабрь » 19 » Урядовий контактний центр: Громадяни повідомляють про корупційні дії окремих осіб
    22:57
    Урядовий контактний центр: Громадяни повідомляють про корупційні дії окремих осіб

    Відповідно до Програми діяльності Кабінету Міністрів України проголошено нову антикорупційну політику уряду - боротьба з корупцією та очищення влади. Програма передбачає реалізацію раніше ухваленого Верховною Радою антикорупційного законодавства, створення Національного агентства з питань запобігання корупції як превентивного органу та Національного антикорупційного бюро як правоохоронного органу, моніторинг способу життя державних службовців, електронне декларування доходів і витрат держслужбовців.

    За словами Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, відповідність того, що написано в декларації, і того, як цей державний чиновник живе, і є моніторингом життя державного службовця.

    На базі Урядового контактного центру було створено спеціалізовану "гарячу лінію" з питань корупційних діянь в центральних і місцевих органах виконавчої влади, державних і комунальних установах, яка працює у цілодобовому режимі.

    Як повідомили Укрінформу в управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру (Центр), впродовж 2014 року на спеціалізовану "гарячу лінію" надійшло понад 650 звернень з повідомленнями про корупційні дії посадових і службових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій. Найбільше з питань корупційних дій зверталися жителі Дніпропетровської, Одеської, Харківської областей та м. Київ.

    Громадяни здебільшого скаржилися на вимагання посадовцями сплати коштів за вчинення необхідних заявникам дій (видачу дозвільних документів, надання медичної допомоги тощо). Кожне третє таке звернення зареєстровано від осіб, які не повідомили своїх особистих даних. Варто зазначити, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2009 р. № 898, у разі коли заявник не називає своє прізвище, ім'я та по батькові або не надає інші відомості, звернення реєструється як анонімне і надсилається в установленому порядку органу виконавчої влади, до компетенції якого належить розгляд порушеного у ньому питання. Це є формою інформування влади з різних питань: корупційних дій, скоєння злочинів, наркоманії, грального бізнесу тощо.

    Заявники зверталися зі скаргами на корупційні дії працівників органів внутрішніх справ, медичних та освітніх закладів. Крім того, надійшло чимало звернень від підприємців, в яких вони прямо вказують на корупційні дії окремих працівників органів влади.

    Так, жінці з м. Арциз Одеської області була потрібна операція: кесаревий розтин. Вона поскаржилася фахівцям урядової "гарячої лінії", що від неї вимагали кошти (8 тис. грн.) за здійснення операції. За результатами розгляду звернення, районна держадміністрація повідомила, що заявниці було здійснено зазначену операцію безкоштовно.

    Заявник із м. Київ поскаржився на вимагання хабара працівником ДАІ МВС у м. Вишгород Київської області. Управління ДАІ ГУМВС України в Київській області повідомило, що за результатами службової перевірки, до даного працівника ДПС вжито заходів відповідно до дисциплінарного статуту органів внутрішніх справ. З метою попередження в подальшому подібних фактів у системі службової підготовки, з особовим складом проведено додаткові заняття з вивчення нормативно-правових документів, що регламентують діяльність Державтоінспекції.

    За період з 5 по 11 грудня 2014 року на урядову "гарячу лінію" надійшло 37 тисяч 629 дзвінків, а також 320 громадян звернулися через Інтернет.

    Урядова "гаряча лінія" працює цілодобово за номером: 0-800-507-309. Для громадян України, які перебувають за кордоном, номер телефону урядової "гарячої лінії": +38 (044) 284-19-15. Киянам надається прямий міський номер телефону "гарячої лінії" - 284-19-15.

    Оформити звернення можна також через веб-сайт Центру за адресою: www.ukc.gov.ua.

    -За матеріалами УКРІНФОРМ-


    Рекомендовать:
    Просмотров: 420 | Теги: