Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Ноябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2014 » Ноябрь » 15 » В реєстраційній службі спільно з громадськістю проведено круглий стіл з питань запобігання і протидії корупції
    14:23
    В реєстраційній службі спільно з громадськістю проведено круглий стіл з питань запобігання і протидії корупції

     

    13 листопада 2014 року за ініціативи керівництва Реєстраційної служби Томаківського районного управління юстиції, було організовано та проведено круглий стіл з питань дотримання основних засад запобігання і протидії корупції в Реєстраційній службі Томаківського районного управління юстиції (далі - Реєстраційна служба). Захід проводився у приміщенні відділу державної реєстрації актів цивільного стану Реєстраційної служби, до якого було залучено всіх державних службовців Реєстраційної служби, керівників та членів інститутів громадянського суспільства Томаківського району, а саме: голову Громадської організації «Томаківщина» Томаківського району Дніпропетровської області, юридичного радника Громадської організації «ВСЕУКРАЇНСЬКА РАДА НАРОДНОГО КОНТРОЛЮ «КОМІТЕТ НАРОДНОГО КОНТРОЛЮ » у Томаківському районі Дніпропетровської області та членаДніпропетровської обласної філії Громадської організації «Народний антикорупційний нагляд» Сокол Анну Миколаївну; члена Громадської організації «ВСЕУКРАЇНСЬКА РАДА НАРОДНОГО КОНТРОЛЮ «КОМІТЕТ НАРОДНОГО КОНТРОЛЮ » у Томаківському районі Дніпропетровської області Довгун Олену Петрівну.

    Основною метою проведення круглого столу є залучення представників інститутів громадянського суспільства Томаківського району у проведені заходів щодо запобігання і протидії корупції в Реєстраційній службі; дотримання вимог щодо відкритості та прозорості діяльності Реєстраційної служби; забезпечення належного рівня знань антикорупційного законодавства як державними службовцями Реєстраційної служби, так і населенням Томаківського району в цілому задля підвищення рівня правової обізнаності громадян, з ціллю зменшення ризику порушення їхніх основних прав і свобод у повсякденному житті, а також сприяння формуванню у населення нетерпимого ставлення до проявів корупції.

    Захід проводився у формі діалогу між представниками громадськості та державних службовців Реєстраційної служби за планом, погодженим керівництвом вищезгаданих громадських організацій, а саме: було розглянуто основні завдання, покладені на Реєстраційну службу; обговорено обмеження для державних службовців Рреєстраційної служби, передбачені Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції»; Кодекси поведінки державних службовців Реєстраційної служби; про результати протидії корупції органах Укрдержреєстру за 2013-2014 року доповів начальник Реєстраційної служби Валерій Павленко; про взаємодію з громадськістю Томаківського району в заходах щодо запобігання і протидії корупції в Реєстраційній службі.

    В ході проведення круглого столу, державними службовцями було складено письмовий залік на перевірку знань Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» (надано відповіді на тестові завдання). За результатами перевірки, було встановлений високий рівень знань основних вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

    Своє бачення в запобіганні та протидії корупції висловила Анна Миколаївна Сокол, та запропонувала залучати державних службовців Реєстраційної служби для проведення правоосвітніх заходів школярам задля підвищення їх рівня правової обізнаності.

    По завершенню круглого столу, начальник Реєстраційної служби Валерій Павленко довів до відома присутніх інформацію щодо проведення на території України національного Руху «Ні хабарництву! Я не беру і не даю хабарів», баченням якого є максимальне подолання явища хабарництва в Україні через особистий приклад окремого громадянина. Координаторомцього Руху є Сергій Гула - адвокат, експерт Центру протидії корупції. Мета Руху: залучити максимальну кількість українців, які в особистому та професійному житті не дають і не беруть хабарів, для зменшення рівня сприйняття корупції та хабарництва в Україні.Долучитися до цього Руху можна підписавши Декларацію «Безхабарності», яку можна скачати на сайті Руху за адресою http://nihabarnyctvu.org.ua.

    В заході взяли участь 9 осіб.


    Рекомендовать:
    Просмотров: 401 | Теги: