Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Июнь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2012 » Июнь » 22 » В Томаківці пройшов траурний мітинг до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні
    11:34
    В Томаківці пройшов траурний мітинг до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

    22 червня 2012 року, о 9.00 годин в смт. Томаківка пройшов траурний мітинг до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, в якому взяли участь державні службовці та жителі району.

    Указом Президента №1245/2000 від 17.11.2000 року день 22 червня відзначається як День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Цей день засновано у пам'ять про початок Великої Вітчизняної війни, що забрала десятки мільйонів людських життів.

    Скорботний список населених пунктів України, стертих з лиця землі гітлерівцями, включає понад 250 сіл. Жертвами окупантів ставали не тільки особи, причетні до руху Опору, а й ті, хто не становив ніякої потенційної загрози режиму - діти, жінки, люди похилого віку, хворі. За окремим планом знищувалися пацієнти неврологічних диспансерів, тяжкохворі.

    Справжніми конвеєрами смерті стали "робочі", "трудові" табори і табори для військовополонених, яких в Україні налічувалося близько 230.

    Жахливою трагедією мільйонів жителів України стала їх примусова депортація. Всього з Україною в Німеччину та інші країни загарбники вивезли від 2,4 до 2,8 мільйонів мирних громадян, що становило майже 80% всіх депортованих нацистами радянських людей.

    Великими були втрати серед громадян України, які воювали у складі Червоної армії, радянських партизанських загонів, ОУН-УПА, підрозділів, створених під егідою вермахту і СС, польських і чехословацьких військових і партизанських з'єднань, заснованих на території СРСР.

    Під час війни загинув кожний п'ятий українець. Але це далеко не остаточні дані. Над їх уточненням у міру надходження нових матеріалів ще тривалий час будуть працювати вчені, громадські організації, військкомати, всі ті, кому дорога пам'ять про кожну людину, якого забрала від нас війна.


    Рекомендовать:
    Просмотров: 555 | Теги: