Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Октябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2015 » Октябрь » 22 » В Запоріжжі відбулася регіональна дискусія практиків з питань протидії корупції (ВІДЕО)
    13:47
    В Запоріжжі відбулася регіональна дискусія практиків з питань протидії корупції (ВІДЕО)

    Про корупцію та прямі методи боротьби з нею, 21 жовтня 2015 року у місті Запоріжжя повідомили представники громадської організації "Transparency International Україна". Під час заходу учасники дізналися, як кожен громадянин України може зупинити корупційну схему безпечно для себе, а також домогтися покарання корупціонера.

    У квітні цього року набули чинності нові закони, які надають можливість саджати чиновників-хабарників за ґрати, зупиняти кругову поруку серед корупціонерів та ламати їх схеми, напрацьовані роками. Під час дискусії експерти Ольга Тимченко, Олександр Калітенко та Дмитро Кузін розказали про особливості антикорупційного законодавства та можливості його застосування, реальні викривачі із міста Запоріжжя та Дніпропетровська поділилися своїм досвідом викриття корупції на практиці, а журналісти-розслідувачі навчили, як збирати факти корупції при власному розслідуванні та які «фішки» при цьому можна використовувати. Окрім того, юрист-практик Дмитро Кузін навчав процедурі викриття схем та розказав про нюанси, які можуть виникати на кожному з етапів антикорупційної діяльності.

    Мета цього заходу – донести до громадян інформацію, що кожна людина на своєму рівні може протидіяти корупції. Для цього є всі інструменти та можливості, починаючи від законодавства, закінчуючи безкоштовними порадами юристів та активістів-антикорупційників.

    Дискусія складалася із двох етапів: теоретичної частини, під час якої були висвітлені законодавчі можливості, і практичної частини, яка складалася з тренінгів з викриття корупції від відомих юристів-практиків та журналістів.  

    Участь в заході взяли представники Харківської, Дніпропетровської, Чернігівської, Сумської,  Запорізької, Донецької, Луганської областей у тому числі і голова Громадської організації "Правозахисна варта Томаківщини" Валерій Павленко.

     


    Рекомендовать:
    Просмотров: 346 | Теги: