Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Апрель 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2013 » Апрель » 30 » З Днем міжнародної солідарності трудящих!!!
    22:15
    З Днем міжнародної солідарності трудящих!!!

    1 травня 1886 американські робочі організували страйк з вимогою 8-годинного робочого дня. Страйк і супутня демонстрація закінчилися кровопролитним зіткненням з поліцією.

    У липні 1889 року Паризький конгрес II Інтернаціоналу, на згадку про виступ робочих Чикаго, ухвалив рішення про проведення 1 травня щорічних демонстрацій. Вперше день міжнародної солідарності трудящих був відзначений в 1890 році в Австро-Угорщині, Бельгії, Німеччини, Данії, Іспанії, Італії, США, Норвегії, Франції, Швеції та деяких інших країнах.

    Довгий час Першотравень був символом революції, непримиренної класової боротьби. Це свято відзначається в 66 державах світу.

    "Мир. Труд. Май." - протягом 70 з гаком років у СРСР цей день відзначався як свято солідарності всіх трудящих.  Крім того, в Казахстані це свято єдності народу Казахстану, в Литві - день матері, у Кореї - день народження Будди, у Франції - День конвалії. Вибирайте свято на смак і відзначайте!

    В українському календарі перші два дні травня позначені червоним: «Міжнародний день солідарності трудящих. Свято весни і праці».

    День міжнародної солідарності трудящих в нашій державі, згідно зі статтею 73 Кодексу законів про працю України, є святковим неробочим днем. Цьогоріч ми святкуємо з 1 по 6 травня!

    Тож вітаю Вас зі святом 1 Травня, святом миру і праці! Нехай Перше травня додасть нам наснаги, оптимізму і впевненості у власних силах. Щиро бажаю вам щастя, здоров’я, благополуччя і здійснення всіх творчих планів і задумів!

    Зі святом земляки!


    Рекомендовать:
    Просмотров: 456 | Теги: