Пошук
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Все про корупцію та боротьбу з нею

ДОСТУП ДО ПРАВДИ

Урядовий контактний центр

Контакт-центр Дніпропетровської облдержадміністрації

Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів суб`єктів владних повноважень

Вся Україна - жителі

Календар
«  Апрель 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Інші сайти
  • Юридичний портал Томаківщини
  • Художник Боровик Микола
  • Викривач корупції
  • Сайт Храма Архангела Михаила в Ракитном
  • Статистика

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

    Томаковка 
    Главная » 2012 » Апрель » 8 » Заповнення податкової декларації про майновий стан та доходи державного службовця
    22:03
    Заповнення податкової декларації про майновий стан та доходи державного службовця

    Отож, нагадаю, що службовці органів державної влади, місцевого самоврядування та керівники державних, комунальних, казенних підприємств зобов‘язані подати дві Декларації про доходи за 2011 рік.

    По-перше, відповідно до Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" необхідно подати "Декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру" за місцем роботи до 1 квітня 2012 року.

    По-друге, відповідно до Податкового кодексу України необхідно подати до органу державної податкової служби додаток 7 до Декларації про майновий стан і доходи за місцем своєї реєстрації до 30 квітня 2012 року.

    Згідно з пунктом 179.11 статті 179 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі - Кодекс) фізичні особи у випадках та обсягах, визначених законом, подають податкову декларацію, де зазначаються відомості про доходи, майновий стан, витрати, зобов'язання фінансового характеру, а також в додатку до податкової декларації зазначається інформація щодо вказаних відомостей членів сім'ї в усіх випадках її подання, передбачених законом.

    Наказом Міністерства фінансів України від 07.11.2011 №1395 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи» зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27.12.2011 за №1532/20270 (із змінами та доповненнями) затверджено Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи; форму податкової декларації про майновий стан і доходи (далі - Декларація) та 7 додатків до неї.

    Вимоги до заповнення Декларації визначені Інструкцією.

    Розглянемо найважливіші з них.

    Сама декларація складається з восьми розділів, що подаються на двох двосторонніх аркушах формату А4, та семи додатків до декларації, які подаються на одно- та двосторонніх аркушах формату А4 та містять розрахунки окремих видів доходів (витрат).

    Додатки до декларації (крім додатка 7 до декларації) заповнюються та подаються виключно за наявності доходів (витрат), розрахунок яких міститься у цих додатках.

    Додаток 7 до декларації заповнюють та подають лише державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, особи, які претендують на зайняття посад державного службовця або в органах місцевого самоврядування; судді, кандидати на обрання суддею, народні депутати України, кандидати на пост Президента України, кандидати у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, міських рад та на посаду сільського, селищного, міського голови.

    Зазначені особи, у випадках та обсягах, визначених Законами, заповнюють та подають лише додаток 7 до декларації без заповнення і подання декларації та додатків 1 - 6 до неї.

    У разі якщо обов'язок щодо подання декларації для вказаних осіб,  встановлено розділом IV Кодексу, такі особи також заповнюють і подають декларацію та відповідні додатки до неї.

    Якщо будь-який рядок декларації та/або додатка до неї не заповнюється через відсутність інформації (операції, суми), то такий рядок прокреслюється, крім випадків, прямо визначених у декларації та/або додатках до неї.

    Показники у розділах II - VIII Декларації та додатках до неї (крім додатка 7) проставляються у гривнях з копійками.

    Показники у розділах II - VI додатка 7 до декларації заокруглюються до гривні без копійок за загальновстановленими правилами.

    У декларації не повинно бути підчисток, помарок, виправлень, дописок і закреслень.

    Порядок заповнення додатка 7 «Відомості про майно, доходи, видатки і зобов'язання фінансового характеру» до Декларації.

    Розділ I. Загальні відомості:

    У рядку  1  У рядку 1 вказуються прізвище, ім'я, по батькові декларанта (згідно з даними паспортного документа). У разі якщо протягом звітного періоду, за який здійснюється декларування, або у році, що настає за ним, декларант змінив прізвище (ім'я, по батькові), у рядку 1 слід зазначити спочатку нове прізвище (ім'я, по батькові), а в дужках - попереднє прізвище (ім'я, по батькові).

    У рядку 2 вказується реєстраційний номер облікової картки платника податків  або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті).

    У рядку 3 зазначаються відомості щодо місця проживання декларанта із зазначенням адреси житла на кінець звітного року.

    У рядку 3 розділу I додатка 7 до декларації місце проживання платника податку, обов'язок щодо подання декларації якого встановлено Законом України "Про судоустрій і статус суддів", заповнюється за його бажанням.

    У рядку 4  зазначається займана декларантом посада, категорія посади.

    У рядку 5  зазначається посада і категорія, на яку претендує особа, що подає декларацію.

    У рядку 6 вказується найменування органу державної податкової служби, до якого подається декларація.

    У рядку 7 вказуються відомості щодо членів сім'ї декларанта (ступінь родинного зв'язку, прізвище та ініціали, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті).

    Для визначення членів сім'ї осіб, зазначених у абзаці першому пункту 3 розділу II Інструкції (крім народних депутатів України), необхідно керуватися Сімейним кодексом України.

    До членів сім'ї народного депутата України відносяться: дружина, чоловік, батьки, повнолітні діти.

    Судді вказують відомості стосовно членів його сім'ї та осіб, з якими він спільно проживає або пов'язаний спільним побутом.

    Розділ II. Відомості про доходи:

    У розділі II А "Відомості про доходи, одержані (нараховані) з джерел в Україні" зазначається загальна сума сукупного одержаного (нарахованого) у звітному році декларантом і членами його сім'ї доходу з джерел в Україні, а також загальні суми за кожним видом доходу згідно з наведеним у рядках 2 - 16 цього розділу переліком.

    У розділі II Б "Відомості про доходи, одержані (нараховані) з джерел за межами України декларантом" та II В "Відомості про доходи, одержані (нараховані) з джерел за межами України членами сім'ї декларанта" відображаються доходи декларанта і членів його сім'ї відповідно з джерел за межами України в іноземній валюті та її перерахунок у національній валюті України за офіційним валютним (обмінним) курсом Національного банку України, що діяв на дату отримання доходу.

    Розділ III "Відомості про нерухоме майно":

    Зазначаються відомості про нерухоме майно, що перебуває у власності декларанта і членів його сім'ї станом на кінець звітного року як на території України, так і за її межами.

    Кожний об'єкт нерухомого майна відображається у відповідному рядку окремо із зазначенням його місцезнаходження (країни, населеного пункту) і загальної площі (квадратних метрів).

    Колонку "Сума витрат на придбання у власність/оренду чи інше право користування" заповнюють лише судді, якщо їх разові видатки перевищують розмір місячного заробітку судді.

    Розділ IV "Відомості про рухоме майно":

    Зазначаються відомості про рухоме майно, що перебуває у власності декларанта і членів його сім'ї станом на кінець звітного року.

    Кожний транспортний засіб відображається у відповідному рядку окремо із зазначенням марки, моделі, об'єму двигуна, потужності двигуна, довжини корпусу судна, максимальної злітної маси повітряного судна, року випуску.

    Колонку "Сума витрат на придбання у власність/оренду чи інше право користування" заповнюють лише судді, якщо їх разові видатки перевищують розмір місячного заробітку судді.

    Розділ V "Відомості про вклади у банках, цінні папери та інші активи":

    У рядку 1 зазначається сума коштів на рахунках у банках та інших фінансових установах в Україні та за її межами станом на кінець звітного року;

    У рядку 2 зазначається загальна сума усіх видів цінних паперів відповідно до їх номінальної вартості;

    У рядку 3 зазначається розмір внесків (паїв) до статутних (складених) капіталів підприємств (організацій), тобто загальна вартість корпоративних прав станом на кінець звітного року як на території України, так і за її межами.

    Рядки 1.1, 2.1, 3.1 розділу V А додатка 7 до декларації заповнюють лише судді, якщо їх разові видатки перевищують розмір місячного заробітку судді.

    Розділ VI "Відомості про зобов'язання фінансового характеру":

    У рядку 1 зазначається розмір фінансових зобов'язань щодо сплати внесків за договорами добровільного страхування;

    У рядку 2 зазначається розмір фінансових зобов'язань щодо сплати внесків у звітному році на недержавне пенсійне страхування;

    У рядку 3 зазначається фактичний розмір коштів, сплачених протягом звітного року юридичним і фізичним особам за зобов'язаннями щодо утримання майна, зазначеного у розділах III - V додатка 7 до декларації;

    У рядку 4 зазначається сума сплачених протягом звітного року платежів за договорами позики (кредиту) на погашення основної суми позики (кредиту);

    У рядку 5 зазначається сума сплачених протягом звітного року платежів за договорами позики (кредиту) на погашення суми процентів за цими позиками (кредитами);

    У рядку 6 відображаються інші видатки, не зазначені у розділах III - V додатка 7 до декларації. Рядок 6 розділу VI А додатка 7 до декларації заповнюють лише судді, якщо їх разові видатки перевищують розмір місячного заробітку судді.


    Рекомендовать:
    Просмотров: 3852 | Теги: податкова декларація, декларація, форма податкової декларації, строки подання податкової деклараці